Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), θα ξεκινήσουν Αρχίζουν την άλλη την Πέμπτη 19-6-2014 και θα ολοκληρωθούν στις 26-6-2014 οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ),. Στις επαναληπτικές εξετάσεις παραπέμπονται, όσοι υποψήφιοι των ΓΕΛ δικαιολογημένα απουσίασαν ή διέκοψαν την εξέτασή τους και προσκόμισαν εντός 3 ημερών στο Λύκειο προς έγκριση τα απαιτούμενα κατά τη νομοθεσία δικαιολογητικά, που μπορούν να πληροφορηθούν από τα Λύκειά τους.
Εξεταστικά Κέντρα (Ε.Κ.) ορίζονται ΜΟΝΟ σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, στην Αττική, ως Εξεταστικό Κέντρο, ορίζεται το 3ο ΓΕΛ Πειραιά (Κ. Μαυρομιχάλη 14, Πειραιάς, τκ.18545, τηλ. 2104122916 & 2104132494) και στη Θεσσαλονίκη το 27ο ΓΕΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους-Παπαηλιάκη, τκ.54453, τηλ. 2310937402).
Η κατανομή των υποψηφίων στα δύο εξεταστικά κέντρα έχει ως ακολούθως:
Α) οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σε ΓΕΛ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Αττικής,
Β) οι υποψήφιοι, που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σε ΓΕΛ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Θεσσαλονίκης.
Αντίστοιχα, ως ανωτέρω, κατανέμονται και οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (για προφορική εξέταση) στα δύο Βαθμολογικά Κέντρα: Το 40ο Βαθμολογικό Κέντρο στη Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά με έδρα το Γυμνάσιο Ν. Φαλήρου, Δαβάκη Πίνδου & Διαμαντή 2, Ν. Φάληρο, ΤΚ. 18547, και το 52ο Βαθμολογικό Κέντρο στη Διεύθυνση Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης με έδρα το 2ο Γυμνάσιο Τούμπας – Κλεάνθους 30, ΤΚ. 54453.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα στο Εξεταστικό ή Βαθμολογικό κέντρο (το αργότερο μέχρι τις 16:30 μ.μ.) την ημέρα της εξέτασης, έχοντας μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Το «ναυάγιο» της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Η 30η Μαΐου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για να αποσύρουν τις αιτήσεις για συνταξιοδότηση οι εκπαιδευτικοί.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι αποχωρούν περίπου 25 σχολικοί σύμβουλοι και δεκάδες Δ/ντές Σχολείων.
Το 30% των σχολικών συμβούλων είναι φιλόλογοι και μαζί με τους υπόλοιπους αφήνουν κενά σε μεγάλες περιοχές ευθύνης τους και σε κάποιες περιπτώσεις τα κενά αφορούν μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων (ευθύνης τους) και κενά περισσότερων του ενός Νομού.
Το ΥΠΑΙΘ προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους αντικαταστήσει από τους πίνακες σχολικών συμβούλων, δίνοντας βαρύτητα περισσότερο στο ραντεβού για την αξιολόγηση και όχι στον πραγματικό ρόλο – αρμοδιότητά τους, επιστημονική και παιδαγωγική ευθύνη τους.
Ποιοι και πόσοι θα αποδεχθούν είναι άγνωστο και απαιτεί απίστευτο χρόνο και γραφειοκρατία.
Θα χρειαστούν Υπουργικές Αποφάσεις και ΦΕΚ αφ’ ενός για τον ορισμό τους και αφ’ετέρου για την χορήγηση του βαθμού Α’, προϋπόθεση για να μπορούν να ασκήσουν το ρόλο του αξιολογητή.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να τρέξουν οι πίνακες των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και οι Περιφερειακοί Διευθυντές θα πρέπει να τοποθετήσουν νέους το συντομότερο δυνατόν για την στελέχωση των σχολείων.
Στην περίπτωση αυτή οι πίνακες βρίσκονται στον “πάτο” και σε πολλές περιπτώσεις θα οδηγηθούν σε τοποθετήσεις εκπαιδευτικών με βαθμούς πολύ μικρότερους του Β και Γ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2014 - ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2014/them_ist_kat_c_hmer_no_140610.pdf

ΘΕΜΑΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ   http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2014/them_ist_kat_d_esp_no_140610.pdf

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ε.Φ. http://www.p-e-f.gr/docs/47.pdf

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2014-2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2014 - ΘΕΜΑΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ

ΘΕΜΑΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2014/them_neoel_kat_c_hmer_d_esp_no_1406.pdf

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ http://eranistria.blogspot.gr/2014/06/blog-post_4.html

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ε.Φ.  http://www.p-e-f.gr/docs/46.pdf