Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση για τον Δ.Ν.Μαρωνίτη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.Ν. ΜΑΡΩΝΙΤΗ 
Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, οργάνωσε αφιερωματική εκδήλωση προς τιμήν του Πανεπιστημιακού δασκάλου και διαπρεπούς κλασικού
φιλολόγου Δημήτρη Μαρωνίτη, η οποία διεξήχθη, με εξαιρετική επιτυχία, στην Αθήνα, στην Αίθουσα Τελετών της Ενώσεως Κωνσταντινουπολιτών (Δημ. Σούτσου 46), στις 29 Ιανουαρίου 2014. Για το έργο του τιμωμένου μίλησαν διεξοδικά ο Πρόεδρος της ΠΕΦ Αναστάσιος Στέφος και οι Δημήτριος Κυρτάτας, Καθηγητής της Ύστερης Αρχαιότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασίλειος Κάλφας, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Λίζυ Τσιριμώκου, Καθηγήτρια Συγκριτικής Γραμματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Βέικου, Επίτιμη Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Λέκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, πρώην Πρόεδρος της ΠΕΦ.
Στην αντιφώνησή του, ο κ. Μαρωνίτης, συγκινημένος, ευχαρίστησε την ΠΕΦ και τους ομιλητές και διάβασε, σε μετάφραση που ο ίδιος ετοιμάζει, τον Πρόλογο και την Πάροδο της Αντιγόνης του
Σοφοκλή.
Στο τέλος της εκδήλωσης το Προεδρείο του Δ.Σ. επέδωσε στον καθηγητή τιμητική πλακέτα για τη συμβολή του στις κλασικές σπουδές, την προσφορά του στην παιδεία του τόπου μας και την πολύτιμη συνεργασία του με την ΠΕΦ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση της Ενώσεως Κωνσταντινουπολιτών (Πρόεδρος Νικόλαος Ουζούνογλου) για την ευγενική παραχώρηση της Αίθουσας Τελετών, καθώς και τις Εκδόσεις Άγρα, Πατάκης, Κέδρος, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, για την προσφορά των βιβλίων του καθηγητή, για τη λειτουργία της έκθεσης, στο χώρο της εκδήλωσης, και τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης της Ένωσης.
Αναστάσιος Αγγ. Στέφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου