Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΔΗΡΑ - ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ενημερωτικό Σημείωμα
O Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας σας προσκαλεί στον εορτασμό της Hμέρας της Γυναίκας
το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 στις 06:30 μ.μ. στα γραφεία του στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας με την τρυφερή ποίηση της Αγγελικής Σιδηρά.
Η Αγγελική Σιδηρά έχει δημοσιεύσει ποιήματα σε γνωστά περιοδικά και εφημερίδες. Μέχρι σήμερα έχει εκδόσει εννιά ποιητικές συλλογές. Εκτός από την πρωτότυπη δουλειά της έχει μεταφράσει ποιήματα της Αμερικανίδας ποιήτριας Έμιλυ Ντίκινσον (Ερμείας 1996). Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Η ποιήτρια παρουσιάστηκε στα γράμματα με μεγάλη καθυστέρηση.Η πρώτη της ποιητική συλλογή, Βραχνή ψυχή (Ι.Γ. Βασιλείου), εκδόθηκε το 1983, όταν ήταν ήδη 45 χρόνων. Από την τέταρτη συλλογή, την Όγδοη νότα, ως την ένατη, την Αμφίδρομη έλξη, η Αγγελική Σιδηρά διέτρεξε μια εικοσαετή εξελικτική πορεία πραγμάτωσης του ποιητικού της λόγου.
Η Αγγελική Σιδηρά δημιούργησε, με κόπο και με χρόνο, ένα δικό της ποιητικό κόσμο ή, αλλιώς, ένα δικό της ποιητικό σύμπαν.Ένα σύμπαν προσωπικό από εκφραστική άποψη, διεισδυτικό από τη μεριά του υποκειμενικού προβληματισμού. Είναι μια γυναίκα που γράφει ποιήματα από πάθος και ερευνητική έφεση, τέτοια ποιήματα που την κατατάσσουν ανάμεσα στις αξιόλογες ποιητικές μονάδες της γενιάς της. (Γιώργος Αράγης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου