Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

E-book / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ



E-BOOK
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Sigil
Θέλει εγκατάσταση

Sigil είναι ένα πολυ-πλατφόρμα EPUB ebook με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
·         On-line οδηγός Sigil χρήστη και Wiki έγγραφα
·         Δωρεάν λογισμικό και open source υπό GPLv3
·         Multi-πλατφόρμα: τρέχει σε Windows, Linux και Mac
·         Πλήρης UTF-16 υποστήριξη
·         Πλήρης υποστήριξη EPUB 2 spec
·         Πολλαπλές Εμφανίσεις: Προβολή Βιβλίου, Προβολή κώδικα και Προβολή προεπισκόπησης.
·         WYSIWYG επεξεργασία στο βιβλίο View
·         Ολοκληρώνει άμεσα την επεξεργασία σύνταξης EPUB σε προβολή κώδικα
·         Δημιουργία πίνακα περιεχομένων με πολυεπίπεδη υποστήριξη στη δημιουργία τίτλου.
·         Δυνατότητα μετάφρασης σε πολλές γλώσσες.
·         Ο ορθογραφικός έλεγχος με προεπιλογή και ρύθμιση από το χρήστη λεξικών.
·         Υποστήριξη για Εύρεση και αντικατάσταση  (PCRE).
·         Υποστηρίζει την εισαγωγή στο EPUB και HTML αρχεία, εικόνες, και τα φύλλα στυλ.
·         ………………………………………..

Calibre
Θέλει εγκατάσταση

υπάρχει  και το Calibre (http://calibre-ebook.com/), επίσης ΕΛ/ΛΑΚ, e-reader, e-book finder και creator που υποστηρίζει και μετατροπή σε MOBI για το Kindle της Amazon.

libre office
Θέλει εγκατάσταση
 
open office
Θέλει εγκατάσταση
Το πρόγραμμα Writer είναι ο επεξεργαστής κειμένου μέσα στο LibreOffice και στο OpenOffice. Χρησιμοποιείστε το για τα πάντα, από το να δημιουργήσετε στα γρήγορα ένα πρόχειρο γράμμα, μέχρι και τη δημιουργία ενός ολόκληρου βιβλίου με πίνακες περιεχομένων, ενσωματωμένες εικονογραφήσεις, βιβλιογραφίες και διαγράμματα. Η αυτόματη συμπλήρωση κειμένου, καθώς πληκτρολογείτε, η αυτόματη μορφοποίηση και ο αυτόματος ορθογραφικός έλεγχος, καθιστούν εύκολα ακόμη και τα δύσκολα έργα (αλλά, αυτοί οι αυτοματισμοί μπορούν, εύκολα, να απενεργοποιηθούν, εάν το επιθυμείτε). Το Writer είναι επαρκώς ισχυρό για να μπορεί αντιμετωπίζει διάφορα έργα desktop publishing, όπως τη δημιουργία πολύστηλων newsletters και διαφημιστικών φυλλαδίων. Το μόνο όριο είναι η ίδια σας η φαντασία.

FLIP FLAP
On line

Εύκολα γρήγορα μπορεί κάποιος να μετατρέψει τα αρχεία του σε ηλεκτρονικό βιβλίο μορφής Flipper μέσω της ιστοσελίδας page Flip- Flap. Τα αρχεία PDF, DOC, MOVIE, μετατρέπονται σε ένα διαδραστικό βιβλίο που μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το αρχείο σας και να δώσετε το e- mail σας. Μόλις η μετατροπή ολοκληρωθεί θα λάβετε τον σύνδεσμο με το on-line βιβλίο που δημιουργήσατε και καλό διάβασμα.

ZOOBURST
On line

Είναι ένα δωρεάν λογισμικό Web 2.0 και έχει σχέση με τη δημιουργία τρισδιάστατου ηλεκτρονικού βιβλίου (μέχρι 10 σελίδων στη δωρεάν εκδοχή του). Είναι ένα ψηφιακό εργαλείο δημιουργίας ιστοριών που επιτρέπει στον καθένα να φτιάξει το δικό του τρισδιάστατο διαδραστικό pop-up βιβλίο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από συγγραφείς κάθε ηλικίας, από εκπαιδευτικούς μέχρι και τους μαθητές του νηπιαγωγείου δίνοντας στον καθένα την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα μοναδικό περιβάλλον για να ζωντανέψει τις ιστορίες του. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν εικόνες και φωτογραφίες από δικό σας αρχείο ή και εικόνες από τη βάση δεδομένων του λογισμικού (περίπου 10.000 δωρεάν εικόνες). Επίσης μπορούν να προστεθούν «λόγια» στους χαρακτήρες. Υπάρχουν πολλές επιλογές ακόμα και δυνατότητα ρύθμισης στο χρόνο του «πετάγματος» της εικόνας. Μπορείτε να «κατεβάσετε» και εγχειρίδιο χρήσης. Ενώ αν κάνετε αναβάθμιση του Λογισμικού υπάρχει δυνατότητα προσθήκης ήχου και μουσικής. Οι συγγραφείς μπορούν να μοιραστούν τα βιβλία τους με τους αναγνώστες χρησιμοποιώντας μια απλή υπερσύνδεση, ενώ τα βιβλία μπορούν να ενταχθούν σε blog, αφήνοντας τους αναγνώστες να παρέμβουν σε αυτά –αν είναι επιθυμητό!
Σαν εκπαιδευτικό εργαλείο προσφέρει στους μαθητές νέους τρόπους για να φτιάξουν και διηγηθούν ιστορίες, να κάνουν παρουσιάσεις και να εκφράσουν ιδέες. Παρέχει ένα δυναμικό, ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κάντε Register, θα σας έρθει ένας κωδικός στο mail σας και ξεκινήστε.
Βιβλίο οδηγιών: http://cpphslibrary.wikispaces.com/file/view/Zooburst%20Tutorial.pdf/405244300/Zooburst%20Tutorial.pdf





4 σχόλια:

  1. Ψάχνω ένα πρόγραμμα σαν το ZOOBURST αλλά να είναι δωρεάν για περισσότερες σελίδες. Έχεις κάτι υπόψιν σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα δυστυχώς δεν γνωρίζω, προγράμματα για να ανοίξεις δωρεάν σε μορφή EBOOK υπάρχουν πολλά αλλά για να δημιουργήσεις δύσκολο. Αν έχεις χρόνο κοίτα τον writer του Libreoffice μήπως σου δίνει παραπλήσιες προοπτικές (δίνει περισσότερες από αυτές που γνωρίζουμε) - πάντως εξάγεται σε format EBOOK

      Διαγραφή