Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ 2014

 ΑΠΟ http://www.kalamata.gr
Στην Ελένη Κοφτερού και στη Δήμητρα Αγγέλου, από κοινού, το βραβείο ποίησης «Μαρία Πολυδούρη»  στις 30 Απριλίου 2014. 
                                                                      
Από κοινού στην Ελένη Κοφτερού, για την ποιητική της συλλογή «Γράμμα σε γενέθλια πόλη» και στη Δήμητρα Αγγέλου, για τη συλλογή ποιημάτων «Στάζουν μεσάνυχτα», απονέμει ομοφώνως το βραβείο ποίησης «Μαρία Πολυδούρη» για το 2014 η αρμόδια επιτροπή.
Τα μέλη της, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, ο Καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας Μαρία Τσαγκαράκη και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, επέλεξαν τις βραβευθείσες συλλογές μεταξύ 27 συμμετοχών.
                                                       
Το βραβείο θα επιδοθεί την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, καθώς τότε διοργανώνουν τα Στ΄ Πολυδούρεια ο Δήμος Καλαμάτας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας. Η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στη Μάτση Χατζηλαζάρου, την πρώτη Ελληνίδα υπερρεαλίστρια, με ώρα ενάρξεως 20.00 και στα Στ΄ Πολυδούρεια θα συμμετάσχει φιλικά ο Μουσικός Όμιλος «Ορφεύς». Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
Η ΕΛΕΝΗ ΚΟΦΤΕΡΟΥ
Η Ελένη Κοφτερού μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Καλαμάτα και εργάζεται στο Δήμο, ως γεωπόνος. Η μισή της καρδιά είναι πάντα στη γενέθλια πόλη.
                                                                            
Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΓΕΛΟΥ
Η Δήμητρα Αγγέλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου