Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Όμιλος για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα - Η Κλειώ πάει σχολείο


Η Κλειώ πάει σχολείο. 
Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), παρακολουθούμε και συζητάμε θέματα που αφορούν τη διδασκαλία της Ιστορίας και τη δημόσια παιδαγωγική.
Πρόκειται για την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του νεοσυσταθέντος Ομίλου για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα - O.I.E.E. (Association of History Education hn Greece - A.H.E.G.), μέλους της EUROCLIO (European Association of History Educators), με εξαιρετικούς ομιλητές και φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τη σχολική αλλά και τη δημόσια ιστορία.
Ο Όμιλος φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης όχι μόνο μεταξύ των εκπαιδευτικών που διδάσκουν Ιστορία σε όλες τις βαθμίδες, αλλά και με επιστημονικά ιδρύματα, οργανισμούς, ενώσεις και με κάθε αρμόδιο φορέα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που ασχολείται ή έχει σχέση με την ιστορική εκπαίδευση, τη διδακτική της ιστορίας και τη σχετική επιστημονική έρευνα με στόχο τη βελτίωση της ιστορικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα υπάρχει δυνατότητα για εγγραφές νέων μελών, ενώ με την λήξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί και Γενική Συνέλευση, στην οποία θα συζητηθούν οι δράσεις του Ομίλου.
Επισυνάπτεται αφίσα – πρόσκληση, πρόγραμμα και κατάλογος ομιλητών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου