Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ02 σε επιμορφωτική συνάντηση με αντικείμενο τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Τράπεζα Θεμάτων του Λυκείου


Προσκαλούνται οι καθηγητές ΠΕ02, οι οποίοι υπηρετούν στα παρακάτω σχολεία: Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Καλαμάτας, Κάμπου, Καρδαμύλης, Πύλου, Κορώνης, Μεθώνης, Πεταλιδίου, Λογγάς, Μεσσήνης, Μελιγαλά, Αρφαρών, Θουρίας, Ανδρούσας, Χατζή, Αριστομένη, Διαβολιτσίου, Xώρας να παρακολουθήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο-εργαστήριο για το μάθημα της Λογοτεχνίας με θεωρητικές εισηγήσεις και εργαστήρια για την εμπέδωση του περιεχομένου.
Ομιλήτριες είναι οι κ.κ. Αγάθη Γεωργιάδου και Βασιλική Δεμερτζή, πρώην σχολικές σύμβουλοι φιλολόγων.Τα θέματα τα οποία θα αναπτύξουν οι ομιλήτριες είναι:
«Κ.Ν.Λ. Β΄ Λυκείου: Μια περιδιάβαση στα λογοτεχνικά ρεύματα και την Ιστορία της Λογοτεχνίας από τη γενιά του 1880 ως και τη γενιά του 1930», Αγάθη Γεωργιάδου.
«Προτάσεις και μεθοδολογικά εργαλεία για την προσέγγιση της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας Α΄ Λυκείου», Βασιλική Δεμερτζή.
Θα γίνουν επίσης πρακτικά εργαστήρια με διδακτικές προτάσεις και ζητήματα αξιολόγησης της Λογοτεχνίας στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων.
Η επιμορφωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και ώρα 5:00-8:00 μ.μ.
Η παρουσία των συναδέλφων είναι προαιρετική.
Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των Σχολικών μονάδων να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους καθηγητές των σχολείων τους.
                                                 Οι Σχολικές Σύμβουλοι ΠΕ02 Μεσσηνίας
            Δρ. Σταθοπούλου Δήμητρα                                                           Δρ. Σακκά Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου